Dopning och kosttillskott 

Den vanligaste anledningen till att människor dopar sig är att få en ”snygg” kropp. Den mediala bilden av den ”snygga” kroppen är att den är vältränad med mycket och tydliga muskler. Den här typen av dopning sker alltså oftast av rent estetiska skäl.

Begreppet kosttillskott är ett vitt begrepp som kan innefatta allt från vitaminer och mineraler till fettförbrännings- och prestationshöjande produkter.  De kosttillskott som har visat sig vara de mest riskfyllda är gruppen Pre Workout (PWO) fettförbrännare så kallade Fat burners och Testoboosters. De som tar dessa tillskott gör det ofta av samma anledning som de som dopar sig med AAS. För att få en ”snygg” kropp, en ”superkropp”

Dopning – ett problem i samhälle och idrott

Det vanligaste dopningsmedlet för ökad styrka och volym, för att få ”superkroppen” är Anabola androgena steroider (AAS) AAS är en effektiv genväg som gör att du kan nå dina mål mycket snabbare än om du inte använder AAS. Det är dock ingen säker genväg då du riskerar att få både psykiska och fysiska biverkningar. Biverkningar som i vissa fall kan vara bestående.

 

KOSTTILLSKOTT

Begreppet kosttillskott är ett vitt begrepp som kan innefatta allt från vitaminer och mineraler till fettförbrännings- och prestationshöjande produkter. Det finns kosttillskott som är bra och fyller en funktion för de som har ett konstaterat behov av tillskott men det finns också tillskott som kan innehålla läkemedel och dopningsklassade substanser.